de Bijenkorf Dutch version

 

De Bijenkorf werkt met de betrouwbare en schaalbare cloud oplossing van Carrenza

Samenvatting

De Bijenkorf ontwikkelde samen met cloud service provider Carrenza en haar business partners Intershop en Javelin Group een e-commerce platform dat is voorbereid op plotselinge toename van bezoekersaantallen tijdens campagnes. Schaalbaarheid en betrouwbaarheid zijn daarbij de belangrijkste criteria.

De opdrachtgever

De Bijenkorf is hét toonaangevende warenhuis dat met passie voor de klant ieder bezoek tot een belevenis maakt. heeft de Bijenkorf ook een online shop.

De uitdaging

80% van het Nederlandse publiek winkelt online en steeds meer bezoekers weten deBijenkorf.nl te vinden. Een significant deel van de omzet wordt middels online verkopen gerealiseerd. Met name tijdens speciale acties loopt het aantal sitebezoekers snel. De Bijenkorf zocht een platform dat elke piekbelasting moeiteloos aankan. Daarnaast wil het concern razendsnel wisselingen in assortiment en prijs kunnen doorvoeren, zodat men adequaat kan reageren op kansen in de markt. Uiteraard moet het platform geïntegreerd kunnen worden in de bestaande systemen waarmee De Bijenkorf werkt.

‘We zochten een partner die de manier waarop we onze capaciteit opschalen kon vereenvoudigen. Carrenza heeft laten zien dat ze dat kunnen leveren. Bovendien lopen ze voorop waar het gaat om de integratie van Intershop applicaties. Carrenza zorgt ervoor dat we een uiterst betrouwbaar systeem kunnen inzetten dat zelfs de meest zware belasting aankan. Zodat wij online de ervaring kunnen bieden die klanten van De Bijenkorf verwachten.’ Christiaan Mourik, Manager Business Development eCommerce De Bijenkorf

De oplossing

 Het e-commerce platform voor De Bijenkorf is ontwikkeld door Intershop, Javelin en Carrenza. De partijen werken nauw samen met de interne ICT afdeling van De Bijenkorf. Carrenza tekent voor de infrastructure-as-a-service (IaaS). Dankzij deze goed op elkaar ingespeelde business partners, beschikt De Bijenkorf nu over een state of the art e-commerce platform.

 De keuze voor de drie gecertificeerde partners resulteerde in een platform dat voldoet aan alle denkbare veiligheidscriteria. De online shop en de nieuwe website zorgen voor een uitmuntende klantbeleving, waarbij het hele oriëntatie-, koop-, en afleverproces volledig geautomatiseerd is. Het door en door degelijk gebouwde systeem kan de zwaarste belasting aan, is flexibel en schaalbaar.

‘Dankzij dit platform hebben we veel minder tijd en middelen nodig om onze grote campagnes voor te bereiden. We kunnen de capaciteit snel opvoeren om alle traffic aan te kunnen.’  Christiaan Mourik, Manager Business Development eCommerce De Bijenkorf

De voordelen

Een retail organisatie als De Bijenkorf heeft door het jaar heen te maken met sterk wisselende bezoekersaantallen. Denk bijvoorbeeld aan de decembermaand en speciale acties. Overbelasting en in het ergste geval een server crash is dan ook de grootste nachtmerrie van de eCommerce. Het voordeel van het ontwikkelde is dat het moeiteloos meebeweegt met de vraag vanuit de consument.

Bovendien kunnen campagnes via het platform veel sneller ingezet worden dan voorheen in de winkels kon. Het op- en terug schalen gaat automatisch en

De Bijenkorf hoeft niet onnodig te investeren in ongebruikte server capaciteit. Het systeem presteert op elk moment optimaal en dat heeft een gunstig effect op de verkopen.

Bijkomend voordeel voor De Bijenkorf is dat Carrenza gebruik maakt van haar in Amsterdam gevestigde datacentrum. De data blijven binnen de landgrenzen, waardoor internationale regelgeving geen rol speelt.

Waarom Carrenza?

De Bijenkorf koos voor de e-commmerce infrastructuur van Carrenza vanwege de bewezen kwaliteit van onze cloud services. De samenwerking met Javelin en Intershop levert een oplossing die voldoet aan de zware eisen die De Bijenkorf stelt aan hun ICT-partners. Carrenza en haar business partners combineren diepgaande sectorkennis met de laatste technologische mogelijkheden. Daardoor heeft het platform online winkelen vereenvoudigd en de klantervaring verbeterd, zodat De Bijenkorf haar online ambities kan waarmaken.

Over Carrenza

Bij Carrenza is alles erop gericht om het bedrijfsproces van onze opdrachtgevers sneller en beter te laten verlopen. Met een internationaal team van technologie experts wordt gewerkt aan toekomstbestendige oplossingen. Een excellente service is standaard onderdeel van onze dienstverlening.

About de Bijenkforf as part of Selfridges Group

De Bijenkorf was tot 1999 onderdeel van het concern KBB, met onder andere HEMA als dochteronderneming. In 1999 fuseerde KBB met Vendex International, de moedermaatschappij van onder meer V&D.

De onderneming Vendex KBB werd in 2004 overgenomen door een consortium van investeerders, en werd daarna hernoemd naar Maxeda.

Sinds begin 2011 is de Bijenkorf onderdeel van Selfridges Group Limited, een dochteronderneming van het in Canada gevestigde Wittington Investments Ltd.

Please share:

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Twitter
LinkedIn
YOUTUBE